Jobbeli-jobb!

Tjeeenare!
Idag mellan ca 10-12 var alla vi fyra tjejer på Företaget Infosoc, http://www.infosoc.se/och arbetade med de sista utskicken. Det innebar att vi lade ner informationslappar i kuvert och därefter stängde igen dem samt klistrade på en addresslapp. Med detta arbete tjänade vi ihop ännu en summa pengar till vårat projekt. Idag visste vi hur allt gick till och hur man gjorde på bästa och effektivaste sättet. Vi var sk "rutinerade." 
 
Jag vill passa på att önska alla ett Gott nytt år!

 Have fun       / Isabelle

Info

Innan jul ska vi lägga in lite mer bilder och även en sammanfattning av år 2009, så håll ut! :)

171209 - Roligt med jobb

Igår den 16/12 genomförde vi vårt första jobb! Det var infosoc ( http://www.infosoc.se/ ) som sponsrade oss! Vårt arbete var att lägga i ett utskick i ett kuvert, stänga kuvertet och sedan sätta på en adresslapp på kuvertet. Väldigt simpelt jobb, i massproduktion. Det var väldigt mycket att göra, samtidigt som det var väldigt roligt! Torget i all ära men det kan även vara kul att få göra något annat, och detta jobb passade oss perfekt. Vi blev som maskiner allihop. Man gjorde en rörelse (t.ex. lade i utskicket i kuvertet) om och om och om igen. Så hjärnan lärde sig den exakta rörelsen och jobbade på automatiskt som bara den samtidigt som vi satt och sjöng julsånger. Så trevligt var det med sång och musik. Vi tror att vi gjorde runt 4000-5000 kuvert (enligt vår uppskattning). Vi jobbade i ca 7-8h. Men det var aldrig segt, tiden rullade på och vi kämpade på. Väldigt trevlig kväll!
Det går inte att beskriva hur tacksamma vi blir när vi får såndana här jobb, vi kan bara säga:
TACK så hemskt mycket för sponsringen infosoc!
Det hjälpte oss verkligen och hoppas att vi var till hjälp för er!

//Matilda, Isabelle, Emmie och Emmy

091204 - förberedelser för torget!

hej allihopa!
Imon är det torget som gäller, sista gången för i år, sen tar vi jullov ett tag men vi räknar med att vara tillbaka på torget i vår igen.

Idag tänkte jag berätta om allt vi gör för en dag på torget. Vad händer under veckan innan torget? Hur ser förberedelserna ut?

Det börjar alltid med att vi på måndagen bestämmer vilka som ska stå på torget på lördag (om vi inte redan har gjort det) och att vi bestämmar vad alla ska baka. Det kan vara antingen 100 bullar, 40-50 lussekatter, 40 muffins eller 5-6 kladdkakor. Alla bakar varje vecka även om man inte ska stå på torget! Vi har bestämt att alla ska försöka baka på torsdagen eller fredagen men ibland går inte det. Det kan bero på fritidsaktiviteter eller prov i skolan eller liknande.
I alla fall, på fredagen ska de som inte ska stå på torget lämna sina bakverk hos de som ska stå där. Då ser vi även till att skyltar, dukar etc. finns hos rätt person (nämligen de som ska stå på torget). På fredagen ser man även till att allt annat som behövs är packat. Det behövs faktiskt en hel del saker när man väl är där. Och detta försöker man ha färdig packat så man slipper springa runt och leta efter sakerna på morgonen. För då går man nämligen upp runt sex! På morgonen äter man först lite frukost, sen gäller det att se till att man har med sig alla saker och bakverk. Sedan får vi skjuts av våra snälla föräldrar och vi möts utanför smirres kvart i sju. Då gäller det att få tag i en gubbe neonfärgade kläder. Det är de som delar ut platserna.
När vi sedan har fått tag på en plats börjar vi ställa iordning våra saker. Sätta upp skylten, lägga upp bakverken, göra prislappar mm. Det brukar alltid vara några hungriga försäljare som köper lite kakor redan vid sju, men sedan kan det dröja ändå till nio innan nästa kund kommer.. Och det är en riktigt tråkig väntetid kan jag säga. Men mellan tio och tolv har vi sedan vår topp, då vi säljer mest. Runt ett "stänger" torget och då brukar vi ha en liten utförsäljning för att få slut på de sista sakerna! Efter det är vi klara för dagen och då går vi hem trötta och hungriga men ändå alltid nöjda över en bra insats.

Hoppas att ni nu har fått en bra insikt i hur vårt arbete med torget går till. Det är ganska mycket arbete men i slutändan är det ändå värt det, annars hade vi inte gjort det!

Hoppas vi möts imon på torget, och att ni vill hjälpa oss att få ihop våra pengar!

Varma kramar i vintermörkret / Matilda

RSS 2.0