Sponsring

Hej! Har du lust att sponsra oss och på det sättet hjälpa oss att hjälpa andra. För om du hjälper oss att finansiera det här projektet så hjälper du även de som vi sedan hjälper under vår resa. Alla bidrag som vi får är viktiga och behövs. Allt från en hundralapp till större belopp.


Vi är också intresserade av mindre jobb. Som t ex att hjälpa ditt företag under en dag. Det kan ha att göra med allt från paketering till servering. Det kan även vara att hjälpa dig som privatperson på olika sätt, som t ex att städa eller rusta upp din trädgård.

 

Kontakta oss gärna för mer information på:

projekt.volontarer@hotmail.com

 


091026 -Stipendium sökande

Äntligen har vårat arbete satt igång på riktigt. Idag har jag, Matilda och Emmie varit på stadsbiblioteket för att söka igenom tegelstensböcker i hopp om att hitta något stipendium som skulle passa vårt projekt. Vi hann inte gå igenom hälften men hittade ändå en del intressanta saker. Ju fler stipendium man söker desto större chans är det att någon svarar ja. Det finns stipendium för nästan allting. Från att få bidrag för att du går på gymnasiet till att du får bidrag för att åka till tyskland och forska inom arkitektur eller fördjupa dig i ämnet vävkonst.
Det är väldigt speciellt att söka stipendium, det står oftast väldigt detaljerat om vad de söker för projekt och personer. Tex "Du ska åka till afrika och jobba med mänskliga rättigheter och kämpa mot rasism så att folkgrupper i olika världsdelar kommer närmare varandra". Vi kan ju även inflika att detta vi skrev nu står på "vanlig svenska" medan det vi suttit och plöjt igenom stod på svenska för de med akademisk utbildning. Man blir alltså rätt trött i huvudet efter 2timmar.

För tillfället sitter vi på Georges café med datorerna i högsta hugg och fortsätter vårt arbete. Emmie skriver våran projektplan som ska lämnas till rektorn snarast. Matilda skriver ett inlägg om hur man kan hjälpa oss på olika sätt. Och jag sitter och skriver denna samanfattning av dagens arbete.
//Emmy

Emmy

Hej, jag heter Emmy Karlsson och är sjutton år gammal. Jag är en glad, framåt tjej som tycker om att skratta. Jag bor i Bankeryd med min mamma Marie, pappa Stefan och lillasyster Stina.
På fritiden har jag alltid spelat basket men för tillfället är jag skadad. Jag har lyckats slita av mitt korsband, men i september i år opererades jag och jag hoppas vara tillbaka om ungefär ett halvår. Annars tycker jag om att vara med kompisar, träna, shoppa, fika mm.
Jag har många tankar om vad jag skulle kunna tänka mig att göra i framtiden, men väldigt svårt att bestämma mig. Så det är bara att vänta och se.


Isabelle

Hej jag heter Isabelle Sandqvist. Jag är 17 år och går andra året på naturvetenskapsprogrammet på Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping. I högstadiet gick jag på Junedalsskolan, på låg- och mellanstadiet gick jag på Hisingstorpsskolan. Jag är en positiv tjej som älskar äventyr. På min fritid spelar jag basket, pluggar, träffar vänner och familj. Familjen består av min pappa, min mamma och mina stora systrar Louise och Cecilia.
Jag tar gärna chansen att utvecklas som människa, upptäcka och uppleva anser jag är grejer det! Skratta och känna glädje gör jag gärna.
När jag blir stor vill jag bli viktig och lycklig.


Emmie

Jag heter Emmie Lindstöm Leister och är en glad tjej som älskar att resa, skratta och fika. Jag bor tillsammans med min underbara familj i Jönköping, i närheten av Mariebo. Min familj består av lillebror Adam, lillasyster Linn och mina föräldrar Urban och Marie. Förutom att spendera tid i skolan, Erikdahlbergs gymnasiet brukar jag umgås med kompisar, dansa, träna på ”Friskis och Svettis”, sjunga på Kulturskolan samt segla. Innan jag valde naturvetenskap på ED gick jag på Junedalskolan och före det Torpaskolan. Innan dess bodde jag i Stockholm, vi flyttade till Jönköping när jag var 7 år och här trivs jag verkligen bra. Jag är ständigt på jakt efter nya utmaningar och i framtiden har jag många planer och idéer om vad jag vill göra.

 


Matilda

Jag heter Matilda Carlsson och är arton år gammal. Jag bor i Bankeryd, som är en liten håla en bit utanför Jönköping. Här bor jag i en villa tillsammans med min mamma och pappa, och min äldre bror, Martin. Jag har även två systrar, Hannah och Heidi, som nu har flyttat hemifrån. Inte att förglömma delar vi även huset med vår hund Nowa och vår katt Ayla. Djur är och har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag är en riktig stalltjej, och är i stort sett uppvuxen i stallet. Men nu har jag dock tagit en paus från stallet eftersom tiden helt enkelt inte räcker till. Nu lägger jag istället min lediga tid på träning, vänner och familj. Jag ser mig själv som en glad och positiv tjej som älskar att skratta.

 


RSS 2.0