091128 - Regn, men det är fint ändå!

Haallllåååå, haallllååå !
Just nu är jag väldigt trött. Ärligt talat så är det jobbigt att stå på torget. Baka i veckan, gå upp kl 6 på lördag morgon (inte precis normalt för ungdomar) och sedan stå och sälja i ca 6h. Men det är det värt! Det finns så många trevliga, söta, roliga människor så man blir varm i hela hjärtat. Haha, låter lite klyschigt kanske men är faktiskt sant.
Idag var det jag och Isabelle som sålde. Vi kom dit runt kvart i sju tiden och det första vi ser är att det är 4 till som är som oss (de är en skolklass eller liknande som säljer hembakat). Inte rikitgt så bra för oss. Och det blir inte bättre när vi får vår plats, precis bredvid 2 andra som säljer samma saker som vi! Det skulle aldrig fungerat så vi bad om en ny plats, och självklart gick det att fixa! Vi hamnade nu bredvid våra kära grannar och välkomnades med en kram!
Idag hade vi lite jultema, vi sålde lussekatter, kladdkaka, bullar och chokladsnittar. Men det var ingen "torget-dag" idag. Det regnade i princip hela tiden. Antingen duggade det, eller så öste det ned. Så det var inte alls lika mycket folk som förra veckan + att vi hade mycket större konkurrens. Men vårat humör var i vilket fall på topp.
När halva tiden gått började det spricka upp på himlen och vi fick syn på en regnbåge. "Nu vänder det, nu blir det fint väder" tänkte vi. Men nej! Regnet fortsatte! Men trots allt detta fick vi ihop........
1313 kr (!!!!) Helt sjuukt! Vi är jätte nöjda och vill bara tacka ALLA underbara människor som stöder och hjälper oss. TACKTACKTACK !!

//Emmy

Toppen dag!

Tjaooo:)
Nu sitter jag här lite utmattad efter en härlig torgetdag. Jag (Isabelle) och Emmy har stått och sålt bullar, kladdkakor, muffins och bonnakakor på torget denna "fina-väder-dag". Alltid lika spännande att räkna inkomsten man fått in under dagen. Idag slutade summan på hela 1314:- d.v.s. vårat bästa resultat utav de 3 gångerna som vi stått på torget. Vi fick sålt allt utom några muffins. Väldigt roligt! Vi lär oss ju här med att hur bra försäljningen går kan bero på olika faktorer. Idag var det fint väder och väldigt många tog sig en runda på torget. Trotts att vi inte fick en jätte "central" plats gick det ändå bättre än när vi första gången stod i mitten av marknaden. Vi experimenterade också lite med priset ( T.ex. billigare om man köper flera) och man lär sig utav detta också. Erfarenhet ger framgång.
Det hela slutade med varsin vit ros i handen. Hur gick nu detta till? ... Jo, jag och Emmy blev sk bästisar med våra grannar på torget. De sålde blommor och kom ofta fram till oss för att snacka. De var också de allra första med att köpa av oss. De köpte inte bara en gång utan flera. De kom och satte ut två växter på vårat bord för att det skulle se lite fint ut. Vi tyckte de hade varit så roliga och fantastiska grannar så vi gick med våra kvarvarande muffins och sa: till er för ett bra grannskap! Det var då de gav oss varsin vit ros........ en kram också. 
En sammanfattning av dagen skulle nog vara: En bra dag med mycket skratt, dans och sång. Vi gjorde bort oss lite kanske, men vad gör det! Lite ont i mungiporna såhär efteråt :p
Ha det för bra / Isabelle


Första sponsor!

Vi har fått våran första sponsor! Djordje Pupovac har bestämt att han från och med nu till den dagen vi reser ska skänka 30% av sina vinster på odds till vårat arbete!
TACK så mycket Djordje!


091118 - FÄRDIG BAKAT

Nu är muffinsplåtarna uttagna från den varma ugnen. Väldigt goda blev de! 
Var ju tvungen att pröva en, så man vet vad man säljer.
Detta var första gången som jag baka muffins och det blev inte vilka muffins som helst utan Amerikanska Chokladmuffins. Mumma!

Jag kan ju även passa på att berätta lite snabbt om torget i lördags den 14/11.
Då Jag och Matilda pallra oss ner till Västra Torget vid kl. 06.45 för att leta rätt på en nyonklädd person som skulle hälpa oss med plats och bord. Vi fick inte samma plats som tidigare men ändå i mitten, vilket vi blev glada för. Grannarna blev några väldigt trevliga blomsterförsäljare.
Vi började packa upp våra varor (bullar, kladdkakor och muffins) samtidigt som vi lyssnade på den glade-munk-mannens fina sång som spred sig över torget. Munkar här, här har vi munkar... (ja ungefär så löd den)
Vädret var kyligt men försäljningen flöt på bra och vi fick tillsist slut på nästan alla godsaker, vilket vi blev väldigt stolta över då det fanns många konkurrenter på torget. 

Ett hjärtligt tack till den snälla damen som skänkte pengar till vårt arbete.
Det var även väldigt roligt att höra hur många kunder som uppskattade bullarna från förra lördagen.
Trevligt att vi redan fått några stamkunder.

//Emmie


Ullared för hela slanten.

Jag var precis hos min kompis lisa. Hon var nämligen på ullared i fredags och hade då köpt med sig plastpåsar och papptallrikar till oss. Ni vet säkert redan att det är väldigt billigt där, och när vi i torsdags kom på att vi skulle stå på torget kom vi även på att vi kunde fråga fråga henne om hon ville köpa me det till oss, eftersom vi kommer behöva många platspåsar och papptallrikar framöver ;P så iaf, nu har vi bunkrat upp med ett rejält lager. Hon hade köpt 640 platspåsar och 240 papptallrikar! Och hela kalaset kostade bara 176 kr!


(sorry för bildkvaliten, mobilkamera..)

(lisa har även hjälpt oss lite med designen här på bloggen, tack snälla lisa!)

// Matilda

091107 - Projektets första inkomst är inkommen :)

Tack till alla er som köpte bullar och kladdkakor av oss på torget idag! Varje gång någon kom fram till vårat bord och ville köpa blev vi så glada.
 Strax före kl.07.00 var vi ( jag, Emmy och Matilda) på plats, på Västra torget. Det var lite knepigt i början för vi skulle kolla efter en person i neonfärg som skulle ge oss ett bord och en plats, men vi hittade inte någon sådan person. Jag trodde nästan ett tag att vi skulle få ta vårat pick och pack, som vi nästan inte kunde bära på, och åka hem igen.  Det ösregnade och det var mörkt! En orange neonfärg skymtade till... Hoppet kom plötsligt tillbaka! Givetvis var det mannen som vi letade efter och han tilldelade oss den bästa platsen (i mitten av smeten) och ett bord.
Eftersom att det är ett projekt inom skolan, så behövde vi inte betala något för platsen och bordet.
 Antalet folk ökade ju mer tiden gick och försäljningen gick som bäst mot slutet.
Projektets första inkomst blev: 1095 kr, men för ca 200kr av dem ska vi köpa påsar mm till andra tillfällen. Vi fick sålt det mesta av det vi hade släpat dit.
 Vi lärde oss vad folk uppskattade och får dra lärdomar av våra ”misstag” till nästa gång vi ska stå på torget. Vi blev nöjda med försäljningen tillslut, trotts att vi i början hade trott att vi inte skulle få sålt något alls.
 Oj vad mycket roligt folk man får träffa och prata med när man säljer på torget. De berättade både det ena och det andra. Bl.a. sa en go äldre dam: "Emil i Lönneberga gör inga hyss och man jämför med mig, men jag har ju roligt iallafall!" Hon var för härlig.
Känns bra med första inkomsten.
Hejdå! / Isabelle


091105 - baka

Det luktar såå gott med nybakta bullar. Det har varit fullt upp hela eftermiddagen i köket. Blanda, kavla, pensla, Baka helt enkelt! 100 bullar skulle det bli. Samma sak gäller Issa och Emmie. Och Matilda gör 10 (!) kladdkakor, haha. Mums!
Varför allt detta jobb då? Jooo för på lördag morgon smäller det! Då är det dax att börja tjäna ihop våra första ören till resan! Vi står på torget och säljer bullar och kladdkaka för hela slanten. Gå upp runt 6 tiden för att stå nere på torget runt 20 i 7. Med alla varma kläder man kan hitta hemma, och massa goa bullar att sälja. Hoppas de kommer gå bra! Jag är supersugen på att sätta igång, rikitga affärskvinnor blir vi ju förhoppningsvis ;) haha.

Ser de inte mumma ut? :D//Emmy


091105 - torget, here we come!

Idag hade vi en riktigt lång håltimme så vi tog me oss datorerna till skolan och efter första lektionen gick vi bort till stadsbiblioteket. Där satte vi oss och började arbete med lite olika saker. Jag kollade upp lite mer om delikatesskungen och hur vi skulle kunna tjäna ihop mer pengar. Emmie fortsatte på vår projektplan. Emmy letade stipendium på internet. En jättegullig biblotekarie hade nämligen visat oss en jättebra sida på internet med massa olika stidendium som man kan söka. Så nu kanske vi slipper sitta och leta i världens tjockaste böcker som man knappt förstår sig på.. Isabelle ringde till honom som har hand om torget här i jönköping. Och vi bestämde oss för att stå där redan på lördag! Så det mesta av tiden idag gick faktiskt åt till att planera allt inför det. Vi bestämde att vi ska baka bullar och kladdkakor som vi ska sälja. Emmie kan tyvärr inte vara med på lördag, så det blir jag, Emmy & Issa som ska stå där.

Så för att sammanfatta, arbetet går vidare, vi jobbar på och framförallt så taggar vi som sjutton för torget på lördag!

// Matilda

RSS 2.0