091026 -Stipendium sökande

Äntligen har vårat arbete satt igång på riktigt. Idag har jag, Matilda och Emmie varit på stadsbiblioteket för att söka igenom tegelstensböcker i hopp om att hitta något stipendium som skulle passa vårt projekt. Vi hann inte gå igenom hälften men hittade ändå en del intressanta saker. Ju fler stipendium man söker desto större chans är det att någon svarar ja. Det finns stipendium för nästan allting. Från att få bidrag för att du går på gymnasiet till att du får bidrag för att åka till tyskland och forska inom arkitektur eller fördjupa dig i ämnet vävkonst.
Det är väldigt speciellt att söka stipendium, det står oftast väldigt detaljerat om vad de söker för projekt och personer. Tex "Du ska åka till afrika och jobba med mänskliga rättigheter och kämpa mot rasism så att folkgrupper i olika världsdelar kommer närmare varandra". Vi kan ju även inflika att detta vi skrev nu står på "vanlig svenska" medan det vi suttit och plöjt igenom stod på svenska för de med akademisk utbildning. Man blir alltså rätt trött i huvudet efter 2timmar.

För tillfället sitter vi på Georges café med datorerna i högsta hugg och fortsätter vårt arbete. Emmie skriver våran projektplan som ska lämnas till rektorn snarast. Matilda skriver ett inlägg om hur man kan hjälpa oss på olika sätt. Och jag sitter och skriver denna samanfattning av dagens arbete.
//Emmy

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0